joi, 19 octombrie 2017

Sevillia este un loc plin de istorie ce trebuie vizitat

Sevilla este una dintre cele mai populare destinatii turistice din sudul Spaniei, fiind totodata si capitala regiunii Andaluzia, atat din punct de vedere politic, cat si financiar si cultural. Orasul gazduieste o multime de atractii, incepand de la cladiri cu o arhitectura deosebita, lacase de cult si nu numai. Mai mult, in Sevilla se gaseste cea mai mare structura de lemn din lume, o umbrela gigantica numita Metropol Parasol, care acopera piata centrala, insa si prima fabrica de tutun din Europa. Muzee, galerii de arta, teatre, festivaluri, orasul pare ca le are pe toate, motiv pentru care cei care aleg bilete avion Sevilla, cu siguranta, nu vor fi dezamagiti de ceea ce ii asteapta.

Casa de Pilatos

Aceasta casa este amplasata in apropiere de o piata care poarta acelasi nume si reprezinta un prim exemplu de palat andaluz. Opera a arhitectului Genoese Antonio Maria Aprile, palatul a fost ridicat in anul 1529, iar astazi este detinut de familia Medinaceli, insa turistii au ocazia de a-l vizita in cea mai mare parte a anului. Printre atractiile principale de aici se numara picturi faimoase ale lui Francisco Goya, dar si poarta centrala din marmura, ridicata in secolul al 16-lea, alaturi de scarile principale, infrumusetate in stilul clasic, Mudejar.

Plaza de Espana

In anul 1914 arhitectul local Anibal Gonzalez si-a lasat amprenta asupra multor cladiri ca o pregatire pentru expozitia ibero-americana ce urma sa aiba loc 14 ani mai tarziu, iar astazi acestea joaca un rol foarte important in istoria orasului. Asadar, aceasta piata se afla in cartierul Santa Cruz si expun functia in istoria si industria spaniola, iar in interior sunt gazduite diferite institutii.

Cu alte cuvinte, cei care aleg bilete avion Sevilla se pot bucura de o multime de activitati, pentru toate gusturile si nevoile, un avantaj fiind acela ca majoritatea curselor sunt direct din mai multe orase ale Romaniei, totul fiind foarte comod.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu